Ceban: Ne propunem ca cel puţin 2000 de tineri refugiaţi din Ucraina să fie implicați în activități de educație non-formală

0

Tinerii și adolescenții din Ucraina vor avea acces la servicii prietenoase în cadrul programelor a trei centre de tineret din municipiul Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba despre Centrul Municipal de Tineret (filiala Ciocana, str. Petru Zadnipru, și filiala centru, str. Mitropolitul Varlam) și Centrul de Tineret TohaTEEN HUB din comuna Tohatin.

„Astfel, ne propunem ca cel puţin 2000 de tineri refugiaţi din Ucraina să fie implicați în activități de educație non-formală, fiind integrați în programele centrelor de tineret. În acest fel aceștia își vor dezvolta abilitățile de comunicare și de interacțiune cu semenii lor, fiind ghidați de 20 de lucrători de tineret, ce vor fi instruiți.

Mulţumesc partenerilor noştri: Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” şi UNICEF Moldova, care împreună cu Primăria municipiului Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău vor dota cele trei centre de tineret, inclusiv unul mobil, astfel încât tinerii și adolescenții din municipiu, împreună cu cei din Ucraina, să aibă acces la o serie de servicii prietenoase tinerilor, cum ar fi: programe de dezvoltare personală, suport psihologic, activități de petrecere a timpului liber (activități sportive, artistice, jocuri de societate, activități culinare.)”, a declarat Ceban.

Primarul spune că serviciile disponibile pentru tinerii și adolescenții refugiați, inclusiv orarul acestora, se vor regăsi atât pe standuri informaționale amplasate la centrele de tineret, pe afișele informaționale în centrele de plasament pentru refugiați, cât și online.

„Suntem alături de tineri, inclusiv de tinerii din Ucraina, care s-au refugiat în Republica Moldova. Copiii merită tot ce este mai bun”, conchide edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata