Ceban: „Ne propunem eficientizarea procesului de achiziții publice în Chișinău”

0

„Ne dorim îmbunătățiri la capitolul achiziții publice”. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul unei ședințe comune cu Directorul de Program pentru Europa de Est și Asia Centrală, în cadrul Open Contracting Partnership, Victor Nestula și reprezentantul AO „Inițiativa Pozitivă”, Constantin Ciaronovschi.  Părțile au pus în discuție posibilitățile eficientizării procesului de achiziții publice în cadrul autorităților publice locale.

 „ Reprezentanții Open Contracting Partnership au prezentat rezultatele unei analize expres privind procedurile de achiziții publice ale autorităților contractante municipale, efectuată în baza informațiilor de pe platforma Mtender, fiind scoase în evidență aspectele ce pot fi îmbunătățite. Una din propuneri a fost stabilirea unei colaborări cu municipiul Chișinău, în vederea identificării și punerii în aplicare a unor soluții viabile de eficientizare a planificării achizițiilor publice, monitorizării executării contractelor, etc.”, a declarat Ceban.

 În context, Ion Ceban a specificat că Primăria Municipiului Chișinău și-a asumat angajamentul unui management transparent, bazat pe principiile bunei guvernări. Astfel, manifestând deschidere față de propunerea lansată, o colaborare în acest sens fiind binevenită.

„În perioada următoare urmează să fie organizat un atelier de lucru cu reprezentanții municipiului Mariupol, în cadrul căruia va avea loc un schimb de experiență cu bunele practici în acest domeniu  ale orașului care a beneficiat de suportul  partenerilor de la Open Contracting Partnership și a înregistrat rezultate tangibile.  Urmează a fi încheiat un memorandum de colaborare între Primăria Chișinău și Open Contracting Partnership”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata