Ceban: Noi proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere în suburbii. Câte milioane a investit Primăria Chișinău în Trușeni

0

Noi proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere în suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, după ce în ultimii trei ani, pentru reabilitarea drumurilor din Trușeni municipalitatea a alocat peste 6,07 milioane de lei, acum în localitate va fi lansat un alt proiect multianual.

„În această toamnă, urmează să înceapă reabilitarea străzii G. Coșbuc, cu un cost total de 8,81 milioane de lei. Lucrările de reconstrucție se vor desfășura pe o lungime de aproape 1,8 kilometri. În acest moment sunt examinate cererile depuse de antreprenori.

În prima etapă, în 2022, vor fi construiți 800 de metri de drum. Pentru aceste lucrări, din bugetul municipiului Chișinău au fost alocate 3,7 milioane de lei. În cea de-a doua etapă, preconizată pentru anul 2023, va fi reparat un kilometru de stradă.

Tot la Trușeni, se desfășoară lucrările de reparație a străzii Vilelor. Proiectul multianual are o valoare de 5,95 de milioane de lei. Până la această etapă, municipalitatea a alocat 2,375 de milioane de lei. Lucrările se desfășoară pe o lungime de 1,7 kilometri.

De asemenea, în cadrul proiectului amplu, în valoare de 43 de milioane de lei, lansat de Primăria Chișinău, care prevede modernizarea căilor de acces în suburbiile capitalei pe unde circulă transportul public, a fost inclus și drumul de acces spre Trușeni.

La Trușeni, municipalitatea a investit și 4 milioane de lei în construcția canalizării. Proiectul a inclus construcția rețelei de canalizare cu o lungime de 9 kilometri și a unei Stații de pompare. Costul total al lucrărilor este de 9,53 de milioane de lei. Beneficiare ale acestui proiect vor fi aproape 1000 de gospodării din comună”, a declarat Ceban.

Astfel, pentru a facilita deplasarea locuitorilor prin suburbie, Primăria Chișinău a alocat și 800 de mii de lei pentru procurarea unui microbuz. Costul total al vehiculului a fost de 958 800 de lei, restul sumei fiind achitată de primăria locală. Microbuzul are o capacitate de 18 locuri și a fost scos pe ruta internă ”1E”, începând cu această vară.

În 2021, pe ruta de troleibuz 34 ”str. Ciuflea – satul Trușeni” a fost distribuit un troleibuz achiziționat anul trecut. În total, pe acest itinerar circulă 6 troleibuze.

În ultimii trei ani, municipalitatea a investit în proiectele din Trușeni peste 13,2 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata