Ceban: Nu vorbim – Dar muncim – Oamenii așteaptă rezultate

0

După criticile din ultima perioadă, primarul general Ion Ceban le-a urat celor de la guvernare, să realizeze măcar o parte din proiecte asemănătoare. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței primăriei din această dimineață.

„Pentru toți cei care sunt astăzi la guvernare le urez, să realizeze, în doi ani, la nivel de țară, măcar 10 procente din cele care au fost realizate și continuă să fie făcute de aproape doi an în municipiul Chișinău. Dar dacă veți realiza mai mult, eu chiar mă voi bucura, pentru că pentru asta oamenii au oferit încrederea lor.

O spun cu toată mândria, astăzi o mai puternică mașină care oferă rezultate cum este Primăria Chișinău, nu există alta. Am o echipă extrem de puternică, tânără, dar și specialiști în care am foarte multă încredere. Știu că se laudă „unii” că ne vor bloca, blama, fiecare coleg este undeva anunțat în șoaptă și avertizat că vor veni peste noi diverse servicii care au ca scop să ne înlăture. Eu doar pot să urez succes tuturor, iar noi vom continua să ne facem munca, pentru oameni”, a declarat Ceban.

Primarul a punctat că azi sunt zeci de proiecte în realizare, ce urmează să fie date în exploatare în următoarea perioadă. „Nu vorbim – Dar muncim – Oamenii așteaptă rezultate”, a subliniat edilul.

Edilul a venit cu o listă de lucruri ce au fost create în ultimii 2 ani, enumerând curățenia și eliminarea panourilor și gheretelor ilegale, reparația trotuarelor și drumurilor abandonate, modernizarea iluminatului pe zeci de străzi și aducerea rețelelor de lumină și crearea parcărilor.

„Am adus transportului public, am procurat noii tehnici la toate regiile, comunale, spații verzi, Exdrupo, am creat benzi dedicate și reparat parcuri și scuaruri în capitală. Nu mai vorbind de zonele verzi create de la zero.

Am început reparația acceselor în curți  de bloc și sute de garaje evacuate. Dar de râul Bîc curățit s-a uitat?

Am realizat suplinirea cu mobilier urban, acele coșuri de gunoi și scaune, care nu existau pe străzile centrale, nu mai vorbim de cele adiacente. Am mărit sumele la a reparațiile în școli și grădinițe, în spitale. Plus la asta am reabilitat rețeaua energetică a 20 de instituții educaționale din capitală.

Am început reparația subteranelor, amenajarea a zeci de terenuri de joacă pentru copii, dar și terenuri sportive pentru elevi”, a declarat Ceban.

Edilul spune că s-a intervenit pentru crearea infrastructurii pentru persoanele cu nevoi speciale și crearea locurilor de joacă pentru copiii cu dezabilități. Ceban a vorbit și despre mărirea bugetului pentru domeniul cultură și promovarea acestora.

Pe lângă asta, Ceban a trecut în revistă și stația de epurare care se află în proces de reabilitare, problema mirosului din capitală, dar și promisiunile făcute de predecesorii săi cu privire la Țînțăreni.

„Construcția drumului pe poligonul de deșeuri, construcția celei mai moderne stații de tratare a livigatului, menținerea poligonului și procurarea unui compactor modern, reparația mai multor drumuri, unele de 5 km lungime, trotuare, stadioane de fotbal, terenuri de fitness și de joacă și alte multe proiecte realizate în cei doi ani, plus transferarea de 23 de milioane pe contul primăriei Chișinău”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata