Ceban: PAS, aka Caracatița Galbenă, a capturat toate organele din Moldova

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a lansat acuzații dure împotriva a șase membri de la PAS din Comisia Electorală Centrală (CEC), denumindu-le acțiunile drept “ingerință în activitatea administrației publice locale.” Ceban a declarat că aceștia “introduc o noțiune nouă” de “potențial candidat” și a criticat intervenția lor în afara perioadei electorale, solicitând să “reveniți în albia legii cei șase de la PAS.”

Primarul a subliniat că, până la data de 6 august, CEC nu are competență, și a acuzat instituția de depășirea competențelor sale și de ingerința în activitatea autorităților publice locale. El a adăugat că vrea să clarifice în instanță această problemă.

„6 de la PAS în CEC. Deci șase din cei nouă de la PAS din CEC practic introduc o noțiune nouă. Potențial candidat. Ei spun că Ion Ceban și-a anunțat intenția de a candida. Asta nu înseamnă candidat, asta nu înseamnă candidat desemnat, asta nu înseamnă concurent electoral. Vă rugăm frumos să reveniți în albia legii cei șase de la PAS. Mai mult decât atât. Deci, până la 6 august, Comisia Electorală Centrală nu are competență, iar cei ce au făcut în acest caz este ingerință în activitatea administrației publice locale. Evident că la indicația celor din PAS, deci cei șase la PAS din nouă, nu au dreptul să intervină în afara perioadei electorale, mai ales în ceea ce ține de administrația publică locală. Iar faptul că au sancționat de formă un candidat de la PAS, despre asta vom veni și vom vorbi separat. Ce s-a întâmplat acolo? Deci perioada electorală este de la 7 august până când se finalizează alegerile, dar se împarte în câteva pe data de 6 septembrie poate fi desemnarea poate fi desemnarea candidatului. De pe 6 octombrie începe campania electorală, deci candidatul devine de la desemnarea de către partid, iar la înregistrare deja este concurent electoral. De asta spuneam că acești 6 din 9 de la PAS din Comisia Electorală Centrală mint. Acum 1000+ plus proiecte pentru Chișinău este o interfață pentru a vă aduce pe platforme două care sunt proiecte.chisinau.md și transparenta.chisinau.md, platforme unice în Republica Moldova în acest fel, pentru că altele nu le găsiți, sunt unic. Aici avem depășirea competențelor a CEC ingerința în activitatea Autorităților Publice Locale”

Ceban a folosit și termenul “Caracatița Galbenă”, referindu-se la o rețea de instituții precum SIS, CNA, Procuratura Generală, Teleradio Moldova, Patriot, Comisii de pre-vetting, CCA, ANI și altele, afirmând că toate acestea sunt concentrate în mâinile unui grup restrâns de persoane. “Avem caracatița galbenă, care a împânzit Republica Moldova,” a declarat el, cerând precauție și promițând să continue să avanseze în ciuda “intimidărilor.”

„Vreau în instanță finală să fie clar un lucru. Caracatița Galbenă sau stat capturat. Pe lângă Pe lângă CEC mai avem SIS, CNA, Procuratura Generală, Teleradio Moldova, Patriot, Comisii de pre-vetting, CCA, ANI și altele. Toate acestea sunt concentrate în mâinile unei singure persoane sau mai multe perso必利勁 ane sau grup de persoane. Avem caracatița galbenă, care a împânzit Republica Moldova. Rog să fim foarte precauți și cu toate intimidările care le-am avut mergem înainte, avem de făcut foarte multe lucruri, iar 1000 de proiecte în Chișinău, le vom transforma în 3000 de proiecte în scurt timp”m a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata