Ceban: Şeful SIS trebuie să gândească cum să diminueze din riscuri, dar să nu creeze panică

0

Este absolut inadmisibil să vorbeşti despre evoluţia războiului din Ucraina şi cum va afecta acesta ţara noastră, în calitate de preşedinte SIS.

Declaraţia aparţine Primarului General al Capitalei, Ion Ceban şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Eu am fost foarte mult mirat să văd un şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate, dându-se cu părerea despre evoluţia războiului din Ucraina şi cum va afecta acesta ţara noastră. Acesta nu este nici analist politic nici expert în domeniu. El vorbeşte în calitate de preşedinte al principalei instituţii de securitate a statului. Este absolut inadmisibil, să faci astfel de declaraţii, cred eu.

Şeful SIS trebuie să gândească cum să diminueze din riscuri, dar să nu creeze panică şi să modelezi diferite scenarii. Acest lucru demonstrează încă odată că aceşti oameni au venit din domenii absolut diferite de ceea ce trebuie să gestioneze în prezent. Ei au încurcat „coada vacii cu ştampila Primăriei”. Este grav. Ei nu au idee ce şi cum trebuie să facă. „Calcă în străchini” în fiecare zi. Da, ei au multă putere şi-au subjugat instituţiile statului, ale organelor de drept, ei sunt justiţia, ei decid când instaurăm stare de urgenţă, când nu”, a mai adăugat Ion Ceban.

La întrebarea ce crede edilul Capitalei despre intenţia de a i se acorda mai multe atribuţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în ceea ce ţine de interceptarea şi filarea convorbirilor telefonice, fără acordul judecătorilor, Ion Ceban a specificat: „Eu cred că guvernarea face acest lucru şi în prezent, doar că vor să legifereze acest lucru”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata