Ceban spune că Primăria nu a dat autorizație de demolare a clădirii, din strada V. Alecsandri. Noi am dat doar autorizație de reconstrucție. Autoritățile centrale trebuie să intervină

0

Primarul general Ion Ceban a venit cu claritate în cazul demolării clădirii monument de pe strada Vasile Alecsandri, caz unde Guvernarea a venit cu acuzații către Primăria Chișinău.

Ceban spune că municipalitatea nu a dat o autorizație de demolare, dar de reconstrucție, iar autoritățile centrale, împreună cu poliția, trebuie să intervină.

„Când îi întrebați pe cei de la Ministerul Culturii, să îi întrebați de fapt cine a dat aviz la acest proiect. Doi, este documentație permisivă pentru reconstrucție, nu pentru demolare. Nu găsiți act de desființare și act de demolare. Respectiv, în acest circumstanțe, autoritatea de stat trebuie să se sesizeze. Primăria nu a eliberat act de desființare și nu stă Primăria paznic, că nu are nici poliție.

Primăria a dat autorizație de reconstrucție cu aviz al Ministerului Culturii, de profil, și consiliului monumentelor.

Cei care sunt responsabili trebuie să cheme poliția și să dea peste mâini. Eu am să mă duc să îi țin de mână. Este autoritatea responsabilă. Să fie chemați acolo unde este nevoie. Dar nu face asta Primăria”, a declarat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata