Ceban susține Marea Adunare din 21 mai, lansată de Maia Sandu: MAN este un partid Pro UE

0

Primăria Chișinău va oferi cu titlu gratuit tot suportul ce ține de infrastructură și logistică, în organizarea Marii Adunări Naționale, idee lansată de Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

MAN a declarat poziția sa încă la lansarea Partidului. MAN consideră că integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să devină idee națională. MAN va propune semnarea unui pact similar celui de la Snagov.” Poziția se regăsește chiar în programul politic al Partidului MAN, lansat în data de 21 decemrie 2022.

Am primit scrisoare de la Cancelaria de Stat pentru a oferi suportul. Vom oferi tot suportul ce ține de infrastructură și logistică. Încă nu cunosc multe detalii. Dar, sunt gata să particip
MAN a declarat că pledează pentru vectorul European și va susține inițiativele care au acest scop. Ceea ce este cel mai important de aici în colo, contează abordarea. Nu trebuie să divizăm, noi trebuie să unim oamenii și să-i convingem, dacă este nevoie, dar nici decum să-i dispersăm”, a declarat Ceban.

Ion Ceban a punctat că Partidului MAN îndeamnă clasa politică să nu divizeze formațiunile și societatea, or, obiectivul primordial anunțat de țară este integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Actualmente este de datoria celor care au posibilitatea și anume conducerea țării să se axeze pe agenda și planul de acțiuni concrete ce ne va da posibilitatea să ne mișcăm cu pași rapizi.

Pentru noi Uniunea Europeană trebuie să înceapă de la noi, acasă:

  • Democrație
  • Justiție corectă
  • Condiții egale pentru toți
  • Libertatea de exprimare
  • Excluderea șantajurilor și presiunilor politice
  • Salarii și condiții mai bune de trai

Nu îmi doresc ca această idee să fie descreditată, ca și ideea protestelor”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata