Ceban: Zeci de Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere în capitală.

0

Zeci de Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au fost executate pe parcursul săptămânii trecute. Astfel, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de peste 5,5 mii m2.

„În mare parte lucrările au fost efectuate pe str. 27 Martie 1918, unde a fost așternut ultimul strat de asfalt. Strada a fost reparată integral, inițial fiind reabilitate trotuarele pe ambele părți și canalizarea pluvială, cu ridicarea la cotă a gurilor de vizitare și receptoarelor. În paralel, s-a lucrat și la modernizarea iluminatului stradal, fiind montați pilonii și liniile aeriene. Urmează instalarea corpurilor de iluminat noi, eficiente energetic. Pe străzile Socoleni, Sarmizegetusa, bd. Renașterii Naționale au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, fiind demontate bordurile vechi și montate altele noi. Concomitent se întreprind acțiuni de reparație a sistemului pluvial.

La parcarea de captură de pe str. Ghidighici, au fost amenajate circa 700 de tone de pietriș, iar în curând urmează a fi așternut asfaltul.
Au continuat lucrările de reparație și salubrizare a canalizării pluviale, circa 100 de elemente pluviale și fântâni de vizitare fiind supuse intervențiilor.

Marcaj rutier longitudinal, transversal și de culoare galbenă a fost aplicat pe o suprafață totală de peste 3,2 mii m2. Marcajele au fost reînnoite pe străzile Alba Iulia, V. Alecsandri, L. Deleanu, N. Costin, Codru, bd. Gr. Vieru, Mircea cel Bătrân și Decebal.

Au fost efectuate lucrări de mentenanță și reparație a indicatoarelor rutiere și delineatoarelor rutiere.

Tot pe parcursul săptămânii trecute, pe timp de noapte au fost spălate, iar pe timp de zi stropite străzile principale ale orașului, pentru a preveni deteriorarea învelișului asfaltic din cauza temperaturilor caniculare.

În cadrul Pachetului II, pe strada 31 August 1989, tronsonul str. A. Șciusev – str. T. Ciorbă – str. P. Movilă, au continuat lucrările de reparație capitală, prin aplicarea stratului de binder pe o suprafață de 2,8 mii m2. Săptămâna curentă urmează a fi așternut și stratul de uzură.

Pe străzile Tighina și Alexandru cel Bun sunt pe final lucrările de proiectare și verificare a sistemului pluvial, dar și cele pe partea de iluminat stradal, iar în scurt timp, urmează să demareze acțiunile de asfaltare”, scrie edilul.

În paralel, în toate sectoarele capitalei sunt în proces de lucru o serie de proiecte de infrastructură, realizate de preturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata