Rusia: candidatul anti-Putin exclus de la alegerile prezidențiale

Boris Nadezhdin, the Civic Initiative Party presidential hopeful, arrives at the Central Election Commission to submit signatures collected in support of his candidacy, in Moscow on January 31, 2024.,Image: 842076728, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vera Savina / AFP / Profimedia
0

Comisia Electorală Centrală din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin la alegerile prezidențiale din luna martie, motivând că au fost găsite probleme în semnăturile colectate în sprijinul candidaturii sale. Potrivit CEC, unele dintre semnături aparțineau unor persoane decedate. Nadejdin a anunțat că va contesta această decizie în instanță, exprimându-și dezacordul față de hotărârea CEC.

El a afirmat că a strâns peste 200.000 de semnături din întreaga Rusie, menționând că procesul de colectare a fost transparent și corect monitorizat. Politicianul rus a subliniat că participarea sa la alegerile prezidențiale din 2024 reprezintă cea mai importantă decizie politică din viața sa și că nu intenționează să renunțe.

Deși Nadejdin, în vârstă de 60 de ani, nu este văzut ca un candidat care să aibă șanse reale de câștig, campania sa a atras atenția publicului, în special datorită opoziției sale ferme față de acțiunile Rusiei în Ucraina. Nadejdin a criticat operațiunea militară a Kremlinului în Ucraina și a promis că va căuta o soluție diplomatică pentru conflict.

Kremlinul a respins importanța lui Nadejdin ca rival serios pentru Putin, susținând că Putin va câștiga alegerile pe baza unui sprijin popular covârșitor. În timp ce Nadejdin trebuia să strângă 100.000 de semnături din cel puțin 40 de regiuni pentru a-și depune candidatura, Putin, care candidează ca independent, are nevoie de 300.000 de semnături și a strâns deja peste 3,5 milioane, conform susținătorilor săi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata