Cei mai buni sportivi și antrenori ai anului 2021 din Chișinău au fost premiați de Primăria Chișinău

0

Diplome și premii bănești pentru sportivii și antrenorii numele cărora au răsunat pe piedestaluri la cele mai importante campionate internaționale. Inițiativa este a primarului general, Ion Ceban, care a decis să-i susțină pe cei care duc faima capitalei și țării în lume.

„În scopul susținerii și stimulării sportivilor și antrenorilor, pentru munca depusă, care duc faima municipiului Chișinău și a Republicii Moldova, am oferit diplome și premii bănești atât sportivilor, cât și antrenorilor acestora. Capitala contribuie esențial la pregătirea acestor sportivi prin oferirea posibilităților de a participa la diverse cantonamente de pregătire și competiții oficiale”, a declarat Ceban.

Totodată, edilul capitalei a subliniat că Primăria Chișinău va susține financiar intens mai multe domenii de importanță națională, pentru dezvoltarea multilaterală a tinerilor.

„Am decis ca pentru anul viitor, bugetul pentru proiectele din domeniile sportului, culturii și educației să fie triplat! De asemenea, am decis ca începând cu anul viitor, atât sportivii, cât și antrenorii acestora, vor primi în calitate de premii bănești pentru performanțele obținute câte 50 000 de lei. Ne mândrim cu realizările sportivilor noștri și vom continua să investim în promovarea acestui domeniu, dar și în infrastructură!”, a conchis primarul general.

Topul celor 10 sportivi în cadrul Programului cultural-sportiv ,,Gala vedetelor sportive-2021” îl constituie:

 1. TARNOVSCHI Serghei
 2. RÎNGACI Irina
 3. CIOBANU Victor
 4. LEORDA Iulia
 5. ROBU Marin
 6. Olarașu Maria și Cociu Daniela (dublu)
 7. TARNOVSCHI Oleg
 8. NICHITA Anastasia
 9. MARDARE Andrian
 10. Vieru Denis
  Antrenori:
 11. Nicolae Juravschi
 12. Chiperi Andrei
 13. Mihail Cucul
 14. Petru Chiperi
 15. Crețu Sergiu
 16. Victor Reneischii
 17. Nicolae Juravschi
 18. Tudor Cîrlan
 19. Valeriu Lungu
 20. Victor Cozac
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata