Centrul Medical de Sănătate din Ciorescu, lărgit cu ajutorul Primăriei Chișinău

0

Locuitorii din suburbia Ciorescu au condiții mai bune pentru serviciile de îngrijiri medicale, după ce a fost construită o nouă anexă la clădirea Centrului de Sănătate. Potrivit primarului general Ion Ceban, proiectul a fost posibil datorită banilor alocați de municipalitate.

„Pentru edificarea unui nou bloc la Centrul de Sănătate, din bugetul municipal s-a alocat 1 milion 577 mii de lei. Extinderea clădirii a mărit și gradul de accesibilitate al cetățenilor la serviciile medicale. La Centrul de Sănătate din Ciorescu vin atât locuitorii din comună, cât și din satele megieșe suburbiei. În total, cei 19 angajați ai instituției medicale deservesc 7000 de pacienți.

În noul bloc al clădirii au fost deschise suplimentar patru cabinete ale medicilor de familie, un cabinet de triaj și blocuri sanitare. De asemenea, aici sunt găzduite: Registratura, Sala de conferințe, Arhiva și birourile administrației instituției.Intrarea în clădirea Centrului de Sănătate din Ciorescu a fost adaptată pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități”, a declarat Ceban.

Edilul spune că în ultimii trei ani, municipalitatea a alocat 12,8 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii din comuna Ciorescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata