Cercetat penal pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false

0

Polițiștii au documentat  activitatea ilicită a unor factori de decizie ai unei subdiviziuni din cadrul unui Inspectorat de Stat pentru Supraveghere Tehnică  din nordul țării.

Aceștia sunt suspectați că ar fi admis încălcări ale legislației prin eliberarea certificatelor de tractorist mecanic, precum și a altor mașini agricole autopropulsate și mașini rutiere.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul și automobilele unuia dintre suspecți, polițiștii au depistat și ridicat  registre de evidență a persoanelor care au obținut certificate de tractorist mecanic, suporturi de informație, blanchete a rapoartelor de inspectare tehnică, dispoziții de plată, registre de ciornă, avize de plată cu suma de 400 de lei anexați, dosarele personale ale beneficiarilor, copii ale buletinelor de identitate, certificate medicale care urmează a fi examinate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza  art. 361 alin. (2) lit. b Cod Penal al  RM „Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă în mărime de la 27 500 la 47 500 sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 5 ani.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii  de investigație ai Direcției „Nord” a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Soroca,  sub conducerea Procuraturii  raionului Soroca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata