Cercetat penal pentru furtul unui automobil

0

Un tânăr de 24 de ani, originar din r. Drochia, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru furt.

La data de 20 noiembrie curent, Inspectoratul de Poliție Botanica, a fost sesizat  prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe bd. Cuza Vodă, a fost sustras un automobil de marca ,,Daihatsu”.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Victima, un bărbat de 75 de ani, a comunicat că a depistat lipsa automobilului în jurul orei 2:30. 

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 40 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului. Astfel, în urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat pe str. Uzinelor.

Urmare a acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarând că a sustras automobilul pentru a-l vinde la punctele de colectare a metalului uzat.

În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală pentru ,, Furt”. Tânărul riscă amendă în mărime de până la 32 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata