Cetățean al Turciei, conștient și-a perfectat un permis de conducere falsificat

0

Un șofer de camion a prezentat la trecerea frontierei un permis de conducere falsificat, cu toate că deținea și unul original. În consecință, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat cercetări pe numele acestuia pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Ieri, 30 iunie, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, pe direcția intrare în țară s-a prezentat un cetățean al Turciei, la volanul unui camion care se afla tranzit pe teritoriul Moldovei. Destinația finală era statul vecin – Ucraina.

În timpul controlului documentelor de călătorie și a celor pentru camion, polițiștii de frontieră au observat că permisul de conducere turcesc nu corespunde unui act autentic. La verificarea amănunțită, cu ajutorul tehnicii speciale, s-a stabilit că este unul falsificat.

Fiind audiat, străinul a recunoscut că știa despre cele depistate. Acesta și-ar fi perfectat actul în Bulgaria, motivând că a recurs la această acțiune pentru a avea și el un permis de tip nou, conform cerințelor Uniunii Europene. În cele din urmă, pentru a-și putea continua deplasarea a prezentat permisul de conducere de tip vechi, deținut legal.

Conform procedurilor legale, actul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata