Cetățean al Turkmenistanului, care a trecut ilegal frontiera moldo-română, reținut pentru 72 de ore

0

„Expirarea actelor de călătorie” au constituit motiv de încălcare a frontierei moldo-române de către un cetățean al Turkmenistanului. Bărbatul a fost reținut în zona de responsabilitate a SPF Leova, ca urmare a valorificării unui schimb de informații cu omologii din România.

În după-amiaza zilei de ieri, 26 iulie curent, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au fost informați de către polițiștii de frontieră români precum că ar fi o posibilă încercare din partea unei persoane de a trece ilegal frontiera din România în Republica Moldova. Operativ, au fost intensificate măsurile de control pe segmentul din responsabilitate, inclusiv alertate alte  subdiviziuni adiacente din cadrul Direcției regionale SUD.

În rezultat, un cetățean străin a fost reținut de către un echipaj de intervenție al SPF Leova, la intrare în orașul Leova. A fost stabilită identitatea bărbatului de 20 de ani – cetățean al Turkmenistanului, rezident al regiunii transnistrene. În acest sens, tânărul a putut prezenta un document, care ar fi emis de autoritățile din Transnistria. Totodată, acesta deținea și un permis de ședere ucrainean.

Din cercetările adiționale: străinul ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova în martie curent, traversând legal granița moldo-română prin punctul de trecere a frontierei Cahul. Conform declarațiilor, din cauza expirării actului de călătorie, tânărul a decis să revină în Moldova, unde are domiciliu, însă în mod fraudulos.

Pe fapt, a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii prevăzute de art.362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova, persoana fiind reținută pentru 72 de ore până la luarea unei decizii.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata