Cetățeni din Israel și Turcia depistați cu permise de conducere falsificate la frontieră

0

Un cetățean al Israelului și altul al R. Turcia au fost depistați de către polițiștii de frontieră cu permise de conducere falsificate. În ambele cazuri, străinii au explicat cum au ajuns în posesia actelor, unul ar fi cumpărat permisul, iar al doilea – îl deținea în calitate de suvenir.

Documentele cu pricina vor fi subiectul cercetărilor penale, inițiate pe numele persoanelor, cu privire la deținerea și folosirea actelor oficiale false.

În primul caz, consemnat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, este documentat un cetățean al Israelului de 38 de ani. Acesta s-a prezentat la volanul mașinii personale și printre actele înmânate la controlul trecerii frontierei a fost și un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină. În cadrul verificărilor, efectuate în comun cu ofițerul FRONTEX, a fost stabilit că actul conține indici de falsificare. Străinul a mărturisit că și-a perfectat permisul în Israel, contra sumei de 1000 de dolari. 

Cea de-a doua persoană documentată este cetățean al Republicii Turcia, în vârstă de 38 de ani, care s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Cahul. În cadrul procedurilor de control suplimentar, efectuat în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere lituanian cu semne vizibile de falsificare. La cele stabilite, cetățeanul a declarat că documentul este deținut în calitate de suvenir, pe care l-a primit din partea unui prieten. Deși nu a putut confirma, acasă ar deține un permis de conducere valabil pe care îl utiliza.

1
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata