Cetățenii ar putea plăti mai mult pentru gaz: Furnizorul vorbește despre o majorare de la 15 până la 21 de lei pentru un metru cub

0

Tariful pentru consumatorul final la gazul natural ar putea crește până la 21 de lei pentru un metru cub. Despre aceasta a anunțat, vineri seara, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.
Potrivit lui Ceban, Moldovagaz a propus ANRE ca să fie implementat un tarif bianual la gazul natural pentru consumatori, pentru perioada rece a anului și pentru sezonul cald.
”În situația actuală, tariful trebuie să fie cu mult mai mare decât este în prezent. Acum tariful este calculat din prețul de achiziție de 620 de dolari pentru mia de metru cubi de gaze. (…) În aprilie-mai prețul de achiziție a trecut de 1100 de dolari. Conform logicii metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului. (…) Acum, dacă e să acționăm conform legii și a deciziilor CSE, noi trebuie să cerem creșterea tarifului. Propunem un tarif bianual, de vară – iarnă, ca să atenuăm din presiunea asupra consumatorului. De exemplu, dacă acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub. La 1 octombrie, când începe sezonul de încălzire, să ne întoarcem la tariful de 15-16 lei. Aceasta este propunerea noastră. Altă ieșire decât să majoreze tariful, compania nu are, ori să primim o subvenție de la stat”, a declarat Ceban la un post privat de televiziune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata