Cetățenii R.Moldova, blocați în Israel: Șor avertizează asupra riscurilor pentru viețile oamenilor

0
UPDATE: Autoritățile recunosc că nu au emis până la această oră autorizația pentru nava cu cetățenii moldoveni, care sunt pe aeroportul din Tel-Aviv, Israel.
 
Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a recepționat în după amiaza zilei de astăzi solicitarea de autorizare a unui zbor neregulat din Tel Aviv. Ținând cont de faptul că aeronava urmează să vină la Chișinău dintr-o zonă de risc sporit, unde în prezent este un conflict militar agresiv, aceasta se examinează prioritar inclusiv pe aspecte ce țin de securitate.
 
Totodată, instituția menționează că în conformitate cu Cadrul Normativ național cererea pentru autorizarea unui zbor neregulat se examinează în 48 ore. Autorizația urmează a fi emisă imediat ce vor fi finalizate toate verificările, cel mult 20-30 minute.
 
Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a lansat astăzi un apel disperat către autoritățile moldovenești, acuzându-le de întârzieri birocratice care împiedică aterizarea unui zbor charter organizat pentru a aduce acasă zeci de cetățeni moldoveni blocați pe aeroportul din Tel Aviv, Israel. “Am primit peste 500 de cereri din partea cetățenilor moldoveni care se află acum în Israel. Am cumpărat bilete pentru mulți dintre ei, iar pentru unii am rezervat un zbor charter pentru a-i ajuta să se întoarcă în țara lor natală,” a declarat liderul partidului. Pe canalul său de Telegram, liderul politic a subliniat că, în ciuda eforturilor depuse de echipa sa, autoritățile moldovenești blochează aterizarea zborului AUT305 de la AYIT AVIATION. “Această întârziere nu este doar o pierdere de timp, ci se joacă cu viețile oamenilor,” a adăugat Șor. Spre final, Șor a venit cu o solicitare către autoritățile din țară ca aceștia să permită aterizarea zborului la Chișinău. ,,Permiteți ca zborul AUT305 de la AYIT AVIATION, pe care l-am organizat cu ajutorul sponsorilor, să aterizeze astăzi la Chișinău”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata