Chiar și în pandemie, alături de copii: Ceban: Peste 38 de mii de elevi din capitală vor fi alimentați gratuit la pachet, în perioada lecțiilor online

0

Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online.

Potrivit primului genera Ion Ceban, începând de luni, 24 ianuarie 2022, până în data de 4 februarie procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău se va desfășura la distanță.

„În această perioadă, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet. Prestatorii serviciilor de alimentație a elevilor au coordonat conținutul pachetelor cu Centrul de Sănătate Publică.

Sortimentul produselor permise pentru alimentația la pachet cuprinde:

Articole de patiserie și cofetărie (fără grăsimi hidrogenizate);
Covrigei și biscuiți (fără grăsimi hidrogenizate și aditivi);
Suc t/pac (conținutul de zahăr <5 Gr. per 100 Gr.;
Cașcaval porționat ambalat (grăsimi până la 45%);
Unt de vaci 82,5 %;
Fructe (mere, banane, citrice);
Crupe în sortiment, paste făinoase;
Iaurt natural 2,6% neîndulcit.

Alimentația elevilor va fi organizată prin distribuirea pachetelor către părinți la instituțiile de învățământ, în una din zilele săptămânii, conform unui grafic stabilit.

Valoarea pachetului cu produse este echivalentă cu cea a consumației unui copil la cantina școlii pentru 5 zile, în funcție de meniul stabilit”, a declarat edilul.

Ceban spune că în cazul în care în ziua stabilită părintele nu va putea veni la instituție, pachetul va putea fi ridicat într-o altă zi prin coordonare prealabilă.

Pachetele nedistribuite vor fi returnate prestatorului de servicii alimentare, iar plățile se vor face pentru numărul de unități distribuite.
Distribuirea pachetelor se va face pentru următoarele categorii de elevi, care beneficiază de alimentație gratuită:

⁃ Elevi din clasele I-IV – în valoarea micului dejun;
⁃ Elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate (20 la sută din numărul total de elevi) – în valoarea micului dejun şi a prânzului;
⁃ Elevi din clasele V-IX din familii social-defavorizate – în valoarea micului dejun;
⁃ Elevi din clasele I-XII care au suportat TBC şi cei care au contactat focarele cu TBC – în valoarea micului dejun şi a prânzului.

„Procesul de distribuire se va face cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata