Chicu îi cere Maiei Sandu să ia atitudine: “Tot mai multe declarații provocatoare din partea unor extremiști ucraineni și ruși, care vizează R.Moldova”

0

Ex-premierul Ion Chicu îi cere guvernării să condamne încercările de implicare a Republicii Moldova în războiul din Ucraina. Într-o postare pe rețelele de socializare, Chicu a scris că “tot mai multe declarații provocatoare din partea unor extremiști ucraineni și ruși, care vizează Republica Moldova. Unii, cheamă direct spre atacarea țării noastre, alții – ne amenință cu refacerea URSS-ului și alte Siberii”.

“Dacă Președintele țării nu are curajul să condamne vehement aceste provocări, îi cerem să convoace Parlamentul și forțele politice din țară, pentru a ieși cu o Declarație comună de condamnare a războiului, de condamnare a încercărilor de implicare a Republicii Moldova în acest război periculos, precum și de a cere comunității internaționale să respecte neutralitatea țării noastre prin fapte, nu doar declarativ.
Dna Maia Sandu, aveți acum cea mai mare responsabilitate din viața Dvs. Gândiți-vă bine la copiii moldovenilor”, a mai scris fostul prim-ministru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata