„Chișinău este o gazdă mică cu inimă mare”. Cel puțin așa a caracterizat primarul general Ion Ceban capitala Moldovei, unde s-au petrecut ieri mai multe evenimente

0

„Ieri am avut mai multe evenimente în capitală. Sub patronajul Primăriei s-a desfășurat Marathonul Internațional Chișinău, care a întrunit mii de oameni. Mă bucur că astfel de evenimente au loc în capitala Republicii Moldova. Au fost participanți din peste 60 de țări. Acest lucru este binevenit să fim gazdă la asfel de evenimente și pe viitor. Știu că unii sunt supărați din cauza traficului, care a fost blocat în centrul capitalei. Cred că pe viitor în această zi putem complimenta cu „Ziua fără mașini”. Circulăm cu transportul alternativ. Asta ne face mai focusați și pe infrastructură. Să o dezvoltăm, să o reabilităm”, a punctat Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

Tot ieri la Chișinău s-au desfășurat mai multe evenimente, fie că Primăria a fost partener, fie că au găzduit aceste evenimente.

„A fost reuniunea teatrelor naționale. Săptămâna aceasta la fel vor fi unele spectacole. Personal am fost săptămâna trecută la un spectacol. Ieri în ospeția a fost maestrul Dorel Vișan, în cadrul galei Filmului Românesc la Chișinău. Sper să fim o gazdă foarte bună. Tot ieri, în cadrul Zilele Europene a patrimoniului Material a fost cântată „Doina” și alte balade lângă Arcul de Triumf. Tare mă bucur că uităm de tradițiile noastre.

La fel, am avut târguri multe, proteste și alte evenimente. Toate aceste activități demonstrează că orașul Chișinău este o capitală Europeană cu diferite opinii, diferite poziții, cu diferite abordări, dar poate fi gază foarte primitoare. Chișinău este o gazdă mică cu inimă mare”, a punctat Ceban.

Amintim că edilul capitalei s-a arătat deschis pentru susținerea sportului în capitală, reabilitând și creând de la zero zeci de terenuri de fitness în toate sectoarele capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata