Chișinău lansează Programul ”STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”: Cursuri de antreprenoriat și oportunități de finanțare pentru Inițierea afacerilor

0

Astăzi, a început sesiunea de lansare a cursurilor de instruire antreprenorială în cadrul Programului-Pilot municipal ”STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”. Până acum, prin intermediul Centrului Municipal pentru Dezvoltare a Antreprenoriatului au fost înscriși pentru cursuri peste 1100 de beneficiari din țară și din străinătate, care vor participa la instruiri antreprenoriale în cadrul unor module precum managementul afacerii și cel financiar, contabilitate, marketing online și alfabetizare digitală.

”Pregătirea antreprenorială va oferi șansa unui viitor acasă pentru tinerii sau persoanele interesate să revină din străinătate și să inițieze propria afacere. După procesul de instruire, deja în noiembrie sau decembrie, beneficiarii vor putea să depună planurile de afaceri pentru finanțarea Start Up-urilor de către Primăria mun. Chișinău. În cadrul programului, cu o contribuție de doar 30 la sută, tinerii și migranții vor avea posibilitate să obțină o finanțare nerambursabilă de până la 200 de mii de lei sau achitarea dobânzilor la creditele investiționale”, a declarat edilul Ion Ceban.

Potrivit primaru威而鋼 lui Capitalei, ulterior, după obținerea finanțărilor, beneficiarii vor putea să-și dezvolte afacerile și să activeze în cadrul Incubatorului de Afaceri din Chișinău, acolo unde acum au loc ultimele lucrări de reabilitare. Mai avem două săptămâni de reparații. Edificiul va oferi pentru rezidenți spații necesare pentru activitățile lor antreprenoriale.

Programul municipal ”STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI” este realizat cu sprijinul mai multor parteneri. Este vorba de UN Women Moldova, Foreign Investors Association, America House Chisinau, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Academia de Studii Economice și Universitatea de Stat din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata