Chișinău primește cele mai noi autospeciale pentru gestionarea deșeurilor

0

Î.M Regia „Autosalubritate” a recepționat un lot de 30 de autospeciale noi, de model EFE pe șasiu de RENAULT, achiziționate în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”.
Aceasta reprezintă cea mai mare achiziție de autospeciale noi nu doar în istoria Chișinăului, ci și în istoria Republicii Moldova, reflectând angajamentul Primăriei Municipiului Chișinău și al operatorului municipal de salubrizare de a oferi servicii de calitate în domeniul gestionării deșeurilor.

„Autospecialele cu încărcare din spate, au o capacitate de 13 metri cubi (10 autogunoiere) și 16 metri cubi (20 autogunoiere). Sunt dotate cu tehnologii avansate, asigurând astfel siguranța șoferilor în trafic, iar hamalilor ușurință în procesul de încărcare/descărcare a containerelor. De asemenea, unitățile de transport sunt echipate și cu motoare diesel Euro 6, grație cărora vor fi reduse emisiile de gaze cu efect de seră”, a menționat primarul general, Ion Ceban, într-o postare din rețelele de socializare.

Proiectul a beneficiat de finanțare din partea Primăriei Municipiului Chișinău și a investitorilor internaționali: Banca Europeană pentru Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).
Autospecialele cu încărcare din spate au o capacitate de 13 metri cubi (10 autogunoiere) și 16 metri cubi (20 autogunoiere). Dotate cu tehnologii avansate, acestea asigură siguranța șoferilor în trafic și ușurință în procesul de încărcare/descărcare a containerelor. Motoarele diesel Euro 6 contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Doar pe parcursul ultimului an, întreaga flotă de autospeciale a operatorului municipal de salubrizare a fost modernizată și extinsă, în total fiind achiziționate 44 de autospeciale noi, și anume: 6 autospeciale cu încărcare laterală, de model ATRIKOD pe șasiu MAN, 8 cap tractoare Iveco și 8 semiremorci noi pentru transportarea deșeurilor municipale, precum și cele 30 de autospeciale de model EFE pe șasiu de RENAULT”, a declarat Ion Ceban.

Primăria Chișinău și Întreprinderea Municipală continuă să investească în modernizarea și extinderea parcului auto pentru a asigura un serviciu eficient și performant în gestionarea deșeurilor. Planurile includ construirea unei noi stații de transfer cu o linie de sortare, modernizarea depozitului municipal de deșeuri de la Țînțăreni și lansarea unor proiecte educaționale pentru comunitate, cu scopul de a sensibiliza și educa societatea privind regulile de sortare a deșeurilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata