Chișinău sub asaltul zăpezii: Operațiuni intensive pentru curățarea drumurilor și trotuarelor

0

Azi-dimineața, încă de la ora 04.00, toate serviciile municipale responsabile au revenit în teren pentru a treia zi consecutiv de intervenții continue. Autospecialele și unitățile de tehnică lucrează la curățarea drumurilor și trotuarelor și împrăștie materialul antiderapant.

”Și echipele mobile curăță trotuarele, stațiile de așteptare, scările, accesele către trecerile pietonale și subterane și la fel împrăștie material antiderapant. Se lucrează și în curțile de bloc, accesele către instituțiile sociale și educaționale. Mulțumesc colegilor pentru efortul depus”, a declarat Ion Ceban.

Primăria Chișinău precizează că, noaptea trecută, muncitorii Regiei „Exdrupo” au desfășurat lucrări de supralărgire a părții carosabile, în special pe străzile centrale unde au fost parcate automobilele, precum și la presărarea materialului antiderapant pentru prevenirea formării poleiului pe drumurile din municipiu. Pentru intervenții au fost implicate 26 unități de tehnică specială.

Totodată, aproximativ 400 de muncitori ai Direcției locativ-comunale activează, de la primele ore ale dimineții, în curțile de blocuri unde nu s-a reușit intervenția la deszăpezirea căilor de acces, în prejma platformelor de acumulare a deșeurilor, dar și prevenirea formării poleiului. Angajații au curățat și presărat material antiderapant în preajma stațiilor de așteptare, pe scări în pante, la intrările din pasajele subterane și pe alei. De asemenea, au fost implicate și 41 de utilaje mecanizate pentru aceste lucrări.

Autoritățile municipale le reamintesc gestionarilor și proprietarilor de imobile să dea dovadă de responsabilitate și să-și deszăpezească teritoriile adiacente spaţiilor pe care le administrează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata