Chișinăul astăzi plantează peste 11 mii de arbori. Ceban: Echipa primăriei s-a mobilizat în jurul parcării ce se contruiește, lângă strada Ghidighici

0

Angajații municipalității, locuitorii capitalei, membrii organizațiilor nonguvernamentale s-au mobilizat și au ieșit la plantat arbori și arbuști în sectoarele capitalei.

La această acțiune s-a alăturat și primarul general Ion Ceban, care împreună cu colegii din cadrul Preturii sectorului Buiucani și a înverzit zona unde se amenajează o parcare de captură din str. Ghidighici.

„În perimetrul parcării au fost schimbate rețelele subterane urmează să fie instalate bordurile, ulterior parcarea va putea fi dată în exploatare. Aceasta va avea o capacitate de 320 de locuri.

Nu întâmplător am ales această locație pentru a planta arbori, este evident că datorită înverzirii spațiilor publice vom îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Mai ales într-o parcare unde se vor afla zilnic sute de mașini, copacii vor reduce poluarea cu dioxidul de carbon emis de automobile. Pe teritoriul parcări am sădit un număr de 110 arbori de tei și salcâm”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că astăzi, în capitală este plantat un număr de 11 000 de arbori și arbuști.

Preturile de sector au organizat acțiunea și au creat condițiile necesare pentru ca participanții să poată înverzi spațiile publice identificate de municipalitate.

„Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat acestei ample acțiuni de plantare. Doar prin asemenea acțiuni de impact vom îmbunătăți calitatea mediului. Accentul trebuie pus nu doar pe plantare, dar și să continuăm să protejăm și ceea ce avem la momentul de față”, a punctat Ceban.

Reamintim că anul trecut am plantat 65 de mii de copaci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata