Chișinăul îi răspunde lui Peskov: În Transnistria locuiesc moldoveni

0

Biroul politici pentru reintegrare i-a reamintit secretarului de presă al preşedintelui Rusiei, Dmitri Peskov, că în Transnistria locuiesc cetăţeni ai R. Moldova.

Potrivit principalului consulatant al Biroului, Mariana Sarî, R. Moldova susţine soluţionarea paşnică a tuturor problemelor legate de problema transnistreană prin dialog.

„R. Moldova susţine soluţionarea paşnică a tuturor problemelor legate de problema transnistreană prin dialog. În această regiune locuiesc peste 357.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care, chiar dacă au şi cetăţenie a altor state, rămân în primul rând cetăţenii noştri. Prin urmare, autorităţile moldoveneşti vor face tot posibilul pentru a proteja aceşti oameni de război, precum şi de problemele sociale şi economice. Vom colabora cu partenerii noştri internaţionali pentru a elimina treptat toate problemele care persistă în regiune – de la cele economice la problemele legate de drepturile omului”, a declarat Sarî.

Democracy.md amintește că Peskov a declarat miercuri, 6 martie, că „Rusia este deschisă să ajute Transnistria”. Acesta a comentat solicitarea administraţiei Transnistriei, care a cerut Moscovei „să protejeze regiunea de presiunea coordonată asupra economiei transnistrene din partea guvernului de la Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata