Chișinăul va avea brad de sărbătorile de iarnă, dar nu vor fi organizate concerte

0

Chișinăul va avea brad de sărbătorile de iarnă, dar nu vor fi organizate concerte. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, care spune că nu poate lipsi familiile de așa sărbătoare.

„Astăzi noi avem o dilemă foarte mare ce facem? Organizăm sărbătorile de Crăciun sau nu. Brad vom avea și vom avea grijă să avem și generatoare la acești brazi. Noi am renunțat la toate concertele, la toate evenimentele culturale pe care le am planificat. Dar târg si brad vom avea, pentru că nu poate nicio guvernare să ne fure Crăciunul. Crăciunul este o sărbătoare de familie și da, nu facem mare, sa spunem așa, cheltuieli.

Am arătat cu iluminatul cu mie 15 mii de lei pentru securitatea cetățenilor. Pentru un oraș de 1 milion de locuitori nu este ok să economisim, nu este ok. Și am spus dacă există problemă de volum, ne anunțați cu 3 ore și noi ne conformăm. Este decizia Comisiei Situații Excepționale. Mai mult decât atât, dacă există un fort major, ne anunțați cu jumatate de ora și noi imediat intervenim. Tot este negru pe alb în decizie, comisii, situații excepționale”, a declarat Ceban.

Edilul spune că sărbătorile de Crăciun sunt pentru toată lumea, pentru toată lumea. „Astăzi încearcă să ne bage și mai mult în această depresie. Da, guvernanții, în loc să ne spună. Locuitorii ai țării. Uitați vă, este greu, dar noi vom depăși cu bine. Noi căutăm soluții chiar și în circumstanțe foarte complicate si le vom identifica. Atâta timp cât vom fi uniti, nu vom împroșca cu săgeți că acolo stau agenții cutare, că îi grupare războiului, că nu știu ce. Haideți să ne bucurăm de micile plăceri. Nu poate să ne fure nimic.

Eu vreau să vă întreb dacă dumneavoastră știți cât ne ar costat tot iluminatul decorativ prin Chișinău. 115 kilowați oră pe zi, asta îi tot, atâta cât un bloc de cinci etaje cu 25 de apartamente. Deci este ipocrit. Eu când aud că copilul doamnei prim ministru, care nu am mai înțeles în declarații, vine cu gluga? Nu cred. Nu cred, pentru că dacă intrați astăzi pe culoarele Guvernului, e cald din cască pisicile, vorba aceea. Deci, această ipocrizie creată artificial, când îi vezi cum stau și beau bere sub iluminatul și hai, noi stingem becul undeva pe la Căușeni, tot nu e corect”, a conchis primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata