Chișinăul va găzdui o serie de evenimente comemorative dedicate împlinirii a 120 de ani de la Pogromul evreiesc

0

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că orașul va găzdui mai multe evenimente dedicate împlinirii a 120 de ani de la Pogromul evreiesc din 1903. El a subliniat importanța implicării autorităților locale și a societății civile în organizarea și participarea la aceste evenimente, care vor avea loc în zilele de 20 și 21 aprilie.

“În curând Chișinăul va fi gazda mai multor evenimente de amploare unde vor participa foarte mulți oaspeți de peste hotare. Implicarea noastră este la fel de necesară și importantă. Primăria Chișinău este deschisă și se implică activ la organizarea acestor evenimente”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a menționat că evenimentele comemorative vor fi organizate împreună cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova și vor include un concert, un miting comemorativ, un vernisaj și premiera unui film documentar. El a invitat presa să acorde atenție acestor evenimente, care vor reflecta contribuția comunității evreiești la dezvoltarea Chișinăului.

“Chiar în zilele de 20 și 21 aprilie, Primăria Chișinău, împreună cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, vor organiza evenimente dedicate împlinirii a 120 de ani de la Pogromul evreiesc. Presa va fi invitată la aceste evenimente, deoarece foarte puțini cunosc implicarea comunității evreiești la dezvoltarea Chișinăului, când 50 de procente din locuitori erau de naționalitate evreiască acum 100 de ani”, a spus Ion Ceban.

Primarul a adăugat că în aceste zile vor sosi în capitală delegații străine din Israel și Statele Unite, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale evreiești. El a anunțat că pe parcursul anului vor fi instalate 20 de plăci informative pe clădirile din Chișinău, care țin de istoria și cultura evreilor. De asemenea, el a precizat că toate siturile care sunt la balanța Chișinăului au fost reabilitate de către municipalitate.

“Puteți urmări programul evenimentelor pe o pagină web specializată pe care am creat-o în acest sens. https://jewshistory.md/”, a încheiat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata