Cinci posturi de radio au fost amendate de Consiliul Audiovizualului

0

Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat cinci rapoarte anuale, a respins un raport și a amendat cinci furnizori de servicii media de radiodifuziune sonoră.

Potrivit unui comunicat al CA, rapoartele anuale de activitate ale posturilor de radio Drochia FM, Radio Dor, Radio Chișinău, Radio Poli Disc – НОВОЕ РАДИО, Cultura Divină au fost aprobate în ședința publică a Consiliului din 23 iunie 2023. În același timp, patru furnizori au fost sancționați pentru neprezentarea rapoartelor, iar unul pentru faptul că raportul a fost respins.

CA a solicitat completarea rapoartelor pentru patru posturi de radio – Albena, Romano Patrin-FM, Radio Dar și Radio Media, și prezentarea rapoartelor noi. Astfel, Radio Albena urmează să declare toate sursele de finanțare, Romano Patrin-FM să clarifice dacă a fost modificat proprietarul beneficiar, dacă și-a început activitatea și dacă a înregistrat venituri și cheltuieli, iar Radio Dar i s-a solicitat completarea unor informații cu privire la venituri și cheltuieli. La fel, proprietarul Radio Media, care mai deține un serviciu de televiziune, urmează să indice acest lucru într-un nou raport.

În aceeași ședință, raportul de activitate al Bugeac FM a fost respins, furnizorul fiind amendat cu 5.000 de lei pentru necompletarea datelor conform cerințelor legale, la solicitarea CA. Furnizorul urmează să depună un nou raport de activitate în termen de cinci zile lucrătoare din data comunicării deciziei CA.

În același timp, Radio Jean, Datina FM, Drive FM și Radio 7/ Радио 7 nu au prezentat rapoartele de activitate. Posturile au fost sancționate cu câte 7.000 de lei. Acestea urmează să depună rapoarte noi în termen de cinci zile lucrătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata