Cine cere transparență, să ofere transparență. Ion Ceban: Societatea ar vrea să afle și sursele de venit ale jurnaliștilor

0

Instituțiile media, declarate independente, și care, periodic, cer transparență maximă în spațiul public, sunt îndemnate să și ofere transparență. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că, așa cum se întâmplă în politică, societatea ar fi interesată și de sursele de venit ale instituțiilor media și ale jurnaliștilor.

„Vom face monitorizare maximă a ceea ce se întâmplă în mass-media și să revendicăm prin instituțiile abilitate, prin instanțele de judecată dreptul la o informare corectă. Tare mi-aș dori să știu din ce surse sunt finanțate unele instituții media declarate independente. Să-și declare veniturile. De ce politicienii ar trebui să declare, dar jurnaliștii nu, mai ales de la unele posturi TV. Să fie depuse declarațiile de avere. Cred că societatea este în drept să cunoască cine vă plătește, ce averi ați făcut, ce salariu aveți, pentru că am auzit că unii au câte 3-5 mii de euro și chiar câte 10 mii de euro ca să mintă populația Republicii Moldova în fiecare zi de la televizor”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței de azi a Primăriei Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata