Cluburile de noapte, zonele de agrement și parcurile de distracții din Chișinău se închid

0

Cluburile de noapte, zonele de agrement și parcurile de distracții de pe teritoriul municipiului Chișinău își sistează activitatea. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a aprobat o nou hotărâre în acest sens, în contextul evoluției situației epidemiologice nefavorabile și alarmante cauzate de noua tulpină a COVID-19 Omicron.

Potrivit noii hotărâri, CESP a municipiului Chișinău a solicitat Ministerului Sănătății activarea spațiilor medicale pediatrice suplimentare COVID-19 în spitalele republicane și raionale.

De asemenea, entitățile publice și private vor organiza, după caz, programul de muncă a angajaților la distanță și/sau introducerea programului de muncă diferențiat.

Procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățământ extrașcolar (centrele de creație) de pe teritoriul municipiului Chișinău, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie, se va desfășura la distanță.

Totodată, se va organiza la distanță activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din capitală.

Unitățile de alimentare publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul de locuri existente în spațiile interioare, cu obligativitatea deținerii de către toți clienții a certificatului COVID-19.

Centrele de sport și fitnes își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 metri pătrați pentru fiecare client, cu obligativitatea ca fiecare să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Activitatea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert se vor desfășura cu respectarea regulilor în vigoare de sănătate publică, cu obligativitatea ca toți spectatorii să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata