Concurenții electorali vor putea primi credite fără dobândă pentru alegerile locale din 16 octombrie

0

Concurenții electorali vor putea primi credite fără dobândă pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022. Creditul acordat partidelor sau candidaților independenți este 25 000 de lei și, respectiv, 5 000 de lei. Un ordin în acest sens a fost semnat de Ministerul Finanțelor.

Potrivit regulamentului, creditele fără dobândă se alocă din bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea materială a campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 16 octombrie 2022.

Beneficiari ai creditului respectiv pot fi partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, precum și candidații independenți. Primirea creditelor de la bugetul de stat se face doar prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral.

Cuantumul creditului fără dobândă stabilit pentru concurenții electorali constituie: 25 000 de lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică sau bloc electoral, și 5 000 de lei pentru fiecare candidat independent.

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 16 septembrie curent, numărul total al cetățeni cu drept de vot este de 6 004 alegători în cele trei localități din țară unde vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar.

Vedeți aici lista partidelor și a organizațiilor social-politice care au dreptul să participe la alegerile locale noi din octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata