Conducătorii troleibuzelor vor fi supuși controlului la alcool

0

Regia Transport Electric din Chișinău anunță noi reguli de verificare a conducătorilor de troleibuze. Șoferii vor fi supuși controlului la alcool înainte de a urca la volan.

”Începând cu ora 04:30, preventiv admiterii la traseu, toți conducătorii și conductorii de troleibuz sunt supuși controlului treziei. Aceasta este o cerință obligatorie pentru personal, întru asigurarea siguranței pasagerilor și a altor participanți la trafic, precum și a șoferilor și taxatorilor înșiși. Aceste acțiuni se efectuează și în schimbul nr. 2”, anunță Primăria Capitalei.

De asemenea, în timpul examinării, medicul va efectua și alte examinări. Șoferii vor fi întrebați cât s-au odihnit înainte de a intra în tură, ce medicamente a administrat, li se va măsura temperatura, pulsul și tensiunea arterială.

Amintim că, în ultima lună, mai multe troleibuze au fost implicate în accidente rutiere în Capitală. Cel mai grav a fost cel din data de 24 martie, atunci când un troleibuz de pe ruta 13 a lovit mortal o fetiță de 12 ani pe o trecere de pietoni de pe bd. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Imediat după accident edilul Ion Ceban a anunțat că au fost luate măsuri de sancționare și au fost inițiate anchete interne la RTEC, fiind suspendați din funcții opt angajați cu funcții de răspundere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata