Conducerea Procuraturii Generale și a procuraturilor specializate la întrevedere cu experții din Regatul Unit al Marii Britanii

0

În prima jumătate a zilei de ieri, 21 septembrie 2022, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, procurorul-șef Anticorupție, Veronica Dragalin și procurorul-șef interimar PCCOCS, Sergiu Russu au avut o întrevedere cu experții din Regatul Unit al Marii Britani.

Din componența delegației Regatului Unit al Marii Britanii au făcut parte:

1. Dl Patrick Stevens, expert din Regatul Unit al Marii Britanii, contractat de FCDO (Biroul de Externe, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit);

2. Dl Alex Ferguson, expert din Regatul Unit al Marii Britanii, contractat de FCDO (Biroul de Externe, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit).

Scopul acestei întrevederi a fost de a explora modul în care Regatul Unit poate ajuta mai bine autoritățile moldovenești să obțină/furnizeze informații, dovezi și să consolideze cooperarea în materie de asistență judiciară reciprocă și să returneze bunurile infracționale din Marea Britanie.

În cadrul întrevederii, părțile implicate în discuții au convenit că o abordare comună este esențială. Prin urmare, discuțiile s-au axat pe consolidarea cooperării internaționale în contextul recuperării bunurilor din Regatul Unit al Marii Britanii, obținute din activitatea infracțională, precum și combaterea corupției și a fluxurilor financiare ilicite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata