Conducerea PSRM a vut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks

0

La 24 mai curent, Secretarul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului executiv al PSRM, Olga Cebotari, Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, și cu Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, au participat la o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Vlad Batrâncea a subliniat că, în lumina ultimelor evenimente din țară, în special referindu-se la perchezițiile și reținerea fostului Șef al Statului, Igor Dodon, acțiunile actualei puteri pot fi calificate drept intimidare și răfuială cu opoziția parlamentară, dar și încercare de a insufla frica în cetățenii Republicii Moldova pe fundalul problemelor acute de ordin socio-economic. Vlad Batrîncea a precizat că susține opinia dlui Mažeiks și că nimeni nu poate fi mai presus decât legea, însă este primordial de a nu favoriza vreo forță politică, în special când sunt investigate dosarele politice cu scopul de a sustrage atenția cetățenilor de la lucruri mai importante, inclusiv dosare de rezonanță care au adus prejudicii atât imaginii cât și bugetului țării. În aceeași ordine de idei, Batrîncea a menționat despre faptul că actuala putere ignoră vădit și intenționat inițiativele legislative promovate de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Doamna Zinaida Greceanîi, la rândul său, s-a referit la învinuirile neargumentate aduse Ex-președintelui țării, Igor Dodon. Greceanîi a subliniat că asistăm la un scenariu de destabilizare și dezbinare a societății, în locul consolidării acesteia și cooperării factorilor politici decidenți în scopul reanimării economiei naționale și menținerii păcii pe fonul situației instabile din regiune.

Corneliu Furculiță a adăugat că intentarea acestui dosar, precum și a altor dosare împotriva membrilor Partidului Socialiștilor și a fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo, trebuie condamnate și stopate în mod urgent. Furculiță a amintit despre cazuri de rezonanță, care au dus la fraude și pagube imense pentru Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata