Consilierii PAS, încercare eșuată de a face show în biroul viceprimarului Capitalei

0

O nouă tentativă a consilierilor PAS de a face show pe seama bugetului municipal, care întârzie să fie aprobat din cauza unor acțiuni tergiversate la nivel central, s-a soldat cu un eșec. Un grup de aleși municipali ai PAS și câțiva susținători ai formațiunii au dat buzna azi în biroul viceprimarului Capitalei, Olga Ursu, acolo unde au primit gratuit un curs de fiscalitate și unde li s-a explicat, în termeni juridici, modul în care trebuie să fie aprobat un buget și organizate consultările asupra acestui document.

La show-ul, organizat de consilierii PAS în sediul Primăriei Chișinău, a reacționat și primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Astăzi, consilierii PAS, însoțiți de „țipălăii” care le fac publicitate, au rupt ușile și au dat buzna în Primăria Chișinău și în biroul viceprimarului Olga Ursu, care le-a explicat pe puncte procedurile, conform legii, și le-a răspuns profesionist. Astfel de show-uri, cei de la PAS le produc în fiecare zi, inclusiv la ședințele CMC”, a scris Ion Ceban pe rețele sociale.

Din imaginile video, apărute deja pe rețelele sociale, se observă că intenția consilierului PAS, Zinaida Popa, care a și condus grupul de intriganți, era de a crea un nou show, fără a pretinde la soluții reale, și de a intimida funcționarii Primăriei cu întrebarea de serviciu din ultimele săptămâni: ”de ce nu a fost publicat bugetul municipal?”.

În replică, aleșii PAS au primit un curs gratuit de fiscalitate oferit de viceprimarul Capitalei, Olga Ursu.

„La ora asta vorbim despre un buget provizoriu, deoarece circulara Ministerului Finanțelor, cu noii indicatori bugetari, a venit în ultima zi de lucru din 2023, la ora 16.00, așa că bugetul municipal necesită o actualizare. Îmi pare rău că aleșii PAS au dat buzna în biroul meu cerând explicații de ce nu se aprobă bugetul și de ce nu sunt alocații pentru asistenții personali și grupele cu program prelungit. Consider că orice consilier municipal ar trebui să cunoască motivele și în ce mod se aprobă bugetele locale. Acestea vin în urma aprobării bugetului de stat. Le-am dat această explicație de mai multe ori, dar nu vor să înțeleagă. Mai mult, cum pot consilierii PAS să vină și să ceară de la Chișinău bani pentru prelungirea acestor servicii, atunci când la nivel de țară au tăiat 350 de milioane de lei pentru educație”, a declarat Olga Ursu.

Viceprimarul Capitalei le-a reamintit consilierilor PAS, exponenți ai partidului de guvernare, să preia exemplul Primăriei Chișinău la capitolul transparență.

„De ce bugetul de stat nu a fost aprobat în limitele legale, de ce a fost consultat doar 7 ore și jumătate, de ce la consultarea bugetului de stat autoritățile locale nu au avut timp să vină cu propuneri?”, au fost întrebați consilierii PAS, care, fără a oferi un răspuns, au părăsit biroul viceprimarului Olga Ursu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata