Contribuția la protejarea mediului: Î.M. Regia «Autosalubritate» în acțiune zilnică

0

Î.M. Regia „Autosalubritate” colectează zilnic, de la platformele de stocare a deșeurilor din raza Chișinăului, precum și din câteva suburbii ale orașului, circa 550 de tone de deșeuri.

Această cantitate de deșeuri echivalează cu aproape jumătate din greutatea Turnului Eiffel.

Pentru a evacua această cantitate de deșeuri, zilnic, începând cu ora 05:30, din parcarea Î.M. Regia „Autosalubritate” ies în teren 45 de autospeciale și 130 de muncitori (șoferi și hamali). Echipele respective, indiferent de condițiile meteorologice, depun maxim efort pentru a salubriza orașul, colectând deșeurile din peste 10.000 de containere.

Pentru a nu permite supraîncărcarea celor aproximativ 1120 de platforme de stocare a deșeurilor municipale, zilnic, cele 45 de autospeciale îndeplinesc, în medie, câte patru curse.

Ulterior, toate deșeurile colectate sunt transportate la Uzina de Sortare, unde sunt selectate și transmise pentru a fi reciclate. Astfel, doar cele rămase în urma procesului respectiv ajung la Depozitul Municipal din comuna Țînțăreni, unde sunt eliminate în mod corespunzător, fără a aduce daune mediului înconjurător.

Precizăm că, datorită procesului de sortare, în perioada ianuarie 2023 – martie 2024, peste 13.000 de tone de deșeuri, colectate de la platformele din Municipiul Chișinău, nu au fost depozitate, ci au fost sortate și transmise spre revalorificare.

Pentru a menține Capitala curată și pentru a îmbunătăți calitatea mediului înconjurător, echipele de șoferi și hamali ai operatorului municipal de salubrizare muncesc zilnic, inclusiv în zilele de weekend.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata