Cooperarea pe dimensiunea umanitară discutată la Guvern cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova

0

Premierul Dorin Recean i-a primit în vizită la Guvern pe reprezentanții delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii, cu sediul în Republica Moldova. Discuția s-a concentrat pe activitățile întreprinse de organizația internațională în țara noastră, de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe aportul acesteia în gestionarea crizei umanitare și ajutorul oferit refugiaților ucraineni în cooperare cu autoritățile naționale. 

„Susținem misiunea Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova și trebuie să ne concentrăm eforturile pe răspunsul umanitar, buna cooperare cu instituțiile naționale și asigurarea beneficiarilor cu suport de specialitate”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

„Ne bucurăm că autoritățile au demonstrat deschidere în cooperarea noastră. Reafirmăm angajamentul ferm de a intensifica acordarea asistenței necesare victimelor de război, precum și de a promova dreptul umanitar internațional. Prin instruirile pe care le organizăm, ne propunem să fortificăm capacitatea de reacție și de acordare a sprijinului pentru cei aflați în dificultate”, a menționat șefa delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova, Doris El Doueihy.

Părțile au vorbit și despre inițiativa Comitetului de a deschide la Chișinău un Birou național de informare. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata