Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică în Marea Japoniei

0

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică neidentificată în Marea Japoniei, a anunţat comandamentul militar sud-coreean, conform agenţiei Yonhap.

Racheta a fost de tip balistic intercontinental, a ajuns la o altitudine de circa 5.700 de kilometri şi a parcurs o distanţă de circa 900 de km, după care a căzut în mare la circa 200 de km la vest de insula Hokkaido din arhipelagul nipon, în zona economică exclusivă a Japoniei, au anunțat ulterior autoritățile japoneze și sud-coreene, preluate de agențiile de știri, transmite democracy.md cu referire la Digi24.ro.

Știrea inițială

Garda de Coastă a Japoniei anunțase anterior același lucru, potrivit agenției Reuters, preluată de Agerpres.

Acesta este este al doilea eveniment de acest gen din 2023: nord-coreenii au mai lansat o rachetă balistică, cu rază scurtă de acţiune, chiar pe 1 ianuarie.

Lansarea de sâmbătă a avut loc la o zi după ce Phenianul a protestat faţă de convocarea de săptămâna aceasta a unei întruniri a Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord a avertizat Statele Unite şi Coreea de Sud că se vor confrunta cu riposte „fără precedent” dacă nu renunţă la exerciţiile militare comune deja programate.

Sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata