Cristian Hrițuc, analist politic din România, despre cursa pentru primăria Chișinăului: Ceban cu șanse bune, Carp cu dezavantaje

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, este cel mai cotat pretendent la funcția de edil al Chișinăului și are toate șansele ”să câștige la scor”, deoarece are o ”muncă în spate” și proiectele municipalității. Este constatarea cunoscutului analist politic din România, Cristian Hrițuc.

”Ceban poate merge pe o linie simplă, folosită și în România mai demult. Ca primar am făcut multe, dați-mi Consiliul și voi face și mai multe. Mai greu va fi pentru celelalte partide să își găsească o line strategică și un narativ care să îi ducă acolo unde vor”, se arată într-o scurtă analiză a lui Cristian Hrițuc, făcută în contextul conferinței de duminică, 17 septembrie, a Organizației MAN din Chișinău, acolo unde Ion Ceban a fost propus spre desemnare pentru funcția de primar al Capitalei.

În comentariul său, expertul din România a analizat și felul în care își anunță public prioritățile Ion Ceban și pretendentul PAS, deputatul Lilian Carp. Analistul constată că Ceban își demonstrează ”munca din spate” împreună cu echipa noii sale formațiuni, iar Carp utilizează imaginea partidului de guvernământ.

”Două poze. Doua anunțuri de candidatură. Ion Ceban și Lilian Carp. Pozele vorbesc de la sine. Ceban între oameni și Lilian Carp cu conducerea PAS. Două imagini care surprind și munca din spate sau tot ce reprezintă marketingul unui candidat. În cursa pentru Chișinău, cei doi se bat pentru pr犀利士 imele locuri. Ceban pleacă cu prima șansă și poate câștiga la scor. Carp are un mare dezavantaj și vom vedea dacă îl va putea recupera, dacă scorul lui va fi cel puțin în scorul partidului”, a declarat analistul.

Hrițuc a mai precizat că miza pretendenților fără șanse reale este, fie să-și mai împrospăteze aparițiile publice, fie să reușească să obțină locuri în Consiliul municipal Chișinău.

”Mai sunt încă 19 candidați la funcția de primar, dar, real ,niciunul nu are vreo șansă pentru a ajunge într-un eventual tur doi. Pentru 17 candidați obiectivul real este să își bage partidul în Consiliul General, să obțină un loc sau două. PSRM va obține câteva locuri, PAS va obține câteva locuri. Va fi interesant de văzut ce scor va obține MAN-partidul lui Ceban în Consiliu”, mai constată Cristian Hrițuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata