Cum să sortăm corect: Regia „Autosalubritate” a capitalei avertizează cu privire la reciclarea hârtiei și cartonului

0

Î.M. Regia „Autosalubritate” atrage atenția locuitorilor Capitalei asupra faptului că hârtia și cartonul mur犀利士 dar, umed sau contaminat nu poate fi reciclat.

„Hârtiile sau cartoanele contaminate cu substanțe chimice sau toxice, ude sau murdare de alimente, cu autocolante, etichete sau alte materiale nereciclabile atașate pe ele, vopsite sau imprimate cu cerneală non-reciclabilă, lipite cu bandă adezivă sau alte materiale care nu pot fi separate, îmbibate cu cafea, ceai, sucuri sau băuturi răcoritoare nu pot fi reciclate”, se arată într-un comunicat al instituției.

Aceste tipuri de deșeuri trebuie aruncate împreună cu deșeurile amestecate în containerul ZINCAT sau în compartimentul cu inscripția BIODEGRADABILE de la platformele modulare.

Totodată, este foarte important să ne asigurăm că hârtiile și cartoanele pe care le aruncăm în containerul ALBASTRU sunt curate și fără contaminări. În caz contrar, acestea pot afecta atât întreg procesul de reciclare, cât și compromite calitatea produselor noi obținute din materialele reciclate. De asemenea, contaminarea cu substanțe chimice/toxice poate afecta și mediul înconjurător.

„Î.M. Regia „Autosalubritate” recomandă locuitorilor Capitalei să respecte regulile de sortare a deșeurilor pe care le generează în fiecare zi. Doar împreună putem contribui la un viitor curat!”, se mai arată în comunicat.

  • „Hârtia și cartonul sunt materiale reciclabile care pot fi transformate în noi produse, contribuind astfel la protejarea mediului. Cu toate acestea, este important să ne asigurăm că aceste materiale sunt depuse corect, în containerele dedicate. Deșeurile murdare, umede sau contaminate nu pot fi reciclate și trebuie aruncate separat.”
  • „Doar respectând regulile de sortare a deșeurilor putem contribui la un viitor curat. Împreună putem face diferența!”
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata