Curtea Constituțională anulează restricțiile pentru foștii membri ai partidului Șor de a participa la alegeri

0

Magistrații Curții Constituționale au admis sesizarea depusă de Marina Tauber și colegi de-ai săi, membri ai fostului Partid Șor, declarat neconstituțional, declarând neconstituțional art. 16 din Codul electoral.

Mai exact, decizia Curții Constituționale prevede că membrii fostei formațiuni politice pot participa la alegeri, inclusiv la cele din 5 noiembrie.

Curtea Constituțională a suspendat acțiunea articolului 16 din Codul electoral pe 28 septembrie. Acest lucru s-a întâmplat la o săptămână de la pronun樂威壯 țarea Curții pe același subiect, când examinarea a fost sistată pentru că a fost înregistrată paritate de voturi.

„Se admite sesizarea depusă de Marina Tauber, Vadim Fotescu, Petru Jardan, Reghina Apostolova, Denis Ulanov și se declară neconstituțional articolul 16, alineat 2, litera e din Codul electoral”, se arată în decizia Curții.

Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

De menționat că prevederile articolului 16 alin. (2) lit. e) din Codul electoral stabilea că nu pot fi alese persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, precum și persoanele care ocupau funcții elective din partea partidului politic declarat neconstituțional, pe o perioadă de cinci ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata