Danemarca a semnat acordul bilateral de securitate pe termen lung cu Ucraina

0

Danemarca a anunțat semnarea unui acord cu Ucraina privind furnizarea de garanții de securitate. Acordul prevede că Danemarca va sprijini Ucraina în domeniul militar și în alte sfere timp de 10 ani.

„Aceasta este cea mai gravă situație în domeniul securității politice de la sfârșitul Războiului Rece. Guvernul danez nu poate exprima suficient de mult cât de important este ca Ucraina să primească potențialul militar de care are nevoie. Dacă nu rămânem uniți, Ucraina nu va rezista, iar în consecință, nici Europa nu va putea rezista”, a declarat prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ucraina a semnat cu Germania și Franța două acorduri similare. Marea Britanie a fost primul stat occidental care a încheiat un acord bilateral de securitate cu Ucraina, în 12 februarie, când premierul britanic Rishi Sunak a făcut o vizită la Kiev, reaminteşte AFP, arătând că înţelegerile de acest gen au rolul de a garanta susţinerea pentru Kiev pe termen lung, înainte de o eventuală aderarea la NATO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata