De mâine, cazarea refugiaților și repartizarea produselor pentru aceștia, de la Centrul Moldexpo se mută la Patria Lukoil

0

De mâine, cazarea refugiaților și repartizarea produselor pentru aceștia, de la Centrul Moldexpo se mută la Patria Lukoil de pe strada Studenților. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unui live pe pagina sa de Facebook.

„Conform deciziei Situației Excepționale, Primăria trebuie să ia toate bunurile care sunt la balanța ei, să își retragă tot personalul, toate persoanele care gestionau 24/24. Am fost la depozitul de la Moldexpo, de dimineață este rând aici. În continuare oferim toate produsele de la cetățeni către refugiați. Procedura este foarte simplă, este nevoie doar de copia pașaportului ucrainean și de lista de produse necesare. De mâine, toate bunurile vor fi transferate la depozitul Patria Lukoil.

O parte din refugiați la fel vor fi acolo cazați. De asemenea, un autobuz pleacă spre Iași încărcat cu 81 de persoane. Tot ce este pentru refugiați, rămâne pentru refugiați. Noi ne mutăm la Patria Lukoil. Ce rămâne aici rămâne să fie gestionat de către Guvern. Mă bucur că acest model de triaj al refugiaților, a fost apreciat de toate instituțiile internaționale. Mă bucur că împreună vom face față”, a declarat edilul.

Amintim că Guvernul a decis trecerea centrului Moldexpo în gestiunea Executivului, motivând că primarul general își face prea mult PR prin ajutorul oferit refugiaților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata