Delirul lui Putin la un an de la lansarea invaziei ruse în Ucraina

0

Vladimir Putin susține marți discursul său anual în fața parlamentului rus, după ce anul trecut l-a amânat pentru începutul lui 2023.

Discursul liderului de la Kremlin vine la o zi după vizita istorică făcută de președintele american Joe Biden la Kiev. Discursul lui Putin a fost programat să înceapă marți la ora 11:00, ora României, dar liderul regimului de la Moscova a întârziat câteva minute, scrie digi24.ro.

Cele mai importante declarații ale președintelui rus:

Ne aflăm într-o perioadă dificilă, înaintea unor evenimente istorice. Vom decide sarcinile operațiunii militare speciale pas cu pas.

Noi am făcut tot posibilul să rezolvăm pe cale pașnică situația din Donbas, dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu. Kievul a purtat discuții cu Occidentul despre livrarea de arme înaintea operațiunii militare speciale.

NATO s-a extins până la granițele noastre, tot mai multe trupe au fost masate la granițele noastre

Vladimir Putin atacă din nou Vestul

Occidentul și-a înșelat în mod cinic populația. Noi ne apărăm interesul nostru și poziția că nu ar trebui să existe o diviziune între țările civilizate și restul.

Statele Unite au părăsit în mod unilateral tratate internaționale

Ei (statele occidentale) au început acest război, noi am făcut tot ce ne-a stat în putință să îl oprim.

Sevastopolul din Crimeea era următoarea țintă. Obiectivul Occidentului este puterea fără limite.

Pentru Occident miza o reprezintă trilioane de dolari

Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă. Unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste, nimeni din Occident nu observă asta.

Proiectul „anti-Rusia” înseamnă canalizarea agresiunii către Est pentru a alimenta un război în Europa.

Putin spune că Rusia nu poate fi învinsă pe câmpul de luptă

Responsabilitatea pentru escaladarea conflictului revine în întregime elitelor occidentale și regimului de la Kiev, pentru care poporul ucrainean este un străin.

Cu cât sistemele occidentale cu rază lungă de acțiune vor veni în Ucraina, cu atât vom fi forțați să îndepărtăm amenințarea de la granițele noastre.

Scopul Occidentului este de a provoca Rusiei o înfrângere strategică, de a ne pune capăt odată pentru totdeauna.

Vom răspunde în consecință, pentru că vorbim de existența țării noastre. Se recurge la atacuri informaționale din ce în ce mai agresive împotriva noastră.

Ținta principală sunt generațiile tinere.

Rusia nu poate fi învinsă pe câmpul de luptă.

Familia este uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Așa spun cărțile sacre ale tuturor religiilor lumii.

Dar Occidentul încearcă să revizuiască aceste texte sacre.

Biserica Anglicană intenționează să ia în considerare ideea unul Dumnezeu neutru din punct de vedere al genului, ei nu știu ce fac

Noi nu vom fi niciodată ca elitele occidentale, să ne angajăm în vânători de vrăjitoare.

Statele Unite au desfășurat baze și laboratoare biologice în apropierea granițelor noastre și au pregătit Ucraina pentru un mare război.

Putin a adus un omagiu soldaților uciși în Ucraina

Vom restaura justiția istorică. Pentru asta luptă războinicii noștri.

Suntem cu toții mândri că oamenii noștri au luat o poziție de principiu în raport cu operațiunea militară specială, au înțeles sensul acțiunilor, au susținut acțiunile noastre.

Acest sprijin a arătat un adevărat patriotism, un sentiment care este inerent istoric poporului nostru. Vreau să mulțumesc tuturor poporului Rusiei pentru curaj și determinare, să le mulțumesc eroilor noștri – soldați și ofițeri ai armatei și marinei, angajaților Gărzii Naționale, serviciilor speciale, patrioților, voluntari.

Cuvinte speciale adresate locuitorilor din Donețk și Lugansk, Zaporojie și Herson.

Voi înșivă ați determinat viitorul, ați făcut o alegere fermă. Am început și vom continua să construim un program de amploare pentru restaurarea și dezvoltarea de noi subiecte ale Federației ruse. Pentru a reînvia întreprinderile și locurile de muncă, porturile Mării Azov, care a devenit marea interioară a Rusiei. Datoria noastră este să sprijinim familiile care și-au pierdut rude și persoane dragi.

Le vom ajuta să-și crească copiii. Familia fiecărui membru care a participat la operațiunea militară specială ar trebui să fie înconjurată de grijă și onoare. Îmi propun crearea unui fond special de stat pentru asistență personală direcționată pentru familiile soldaților morți și veteranilor operațiunii militare speciale în Ucraina.

Putin spune că sancțiunile occidentale i-au afectat mai mult pe vestici

Atât personalul militar, cât și mobilizat, și voluntarii îndură împreună greutățile frontului.

Nu toate problemele legate de aprovizionare și alocația monetară au fost rezolvate. Pentru toți participanții la operațiunea militară specială în Ucraina trebuie să fie stabilită o vacanță regulată de cel puțin 14 zile cel puțin o dată la șase luni, excluzând timpul de călătorie.

Ofițerii și sergenții care s-au dovedit a fi comandanți competenți, moderni și hotărâți vor fi promovați în funcții superioare cu prioritate, trimiși la academii. Sarcina este de a lansa producția în masă a celor mai noi arme. Această lucrare este în desfășurare, ritmul ei este în creștere.

Îmi propun lansarea unui program special de închiriere preferențială de locuințe pentru lucrătorii din industria apărării. O parte semnificativă a plății pentru locuințe va fi acoperită de stat. Occidentul a desfășurat nu doar un front militar, informațional, ci și economic.

Nimic nu a fost realizat și nu va fi niciodată. Inițiatorii sancțiunilor au provocat creșteri de prețuri, pierderi de locuri de muncă, închideri de afaceri și o criză energetică în propriile țări. Occidentul a încercat să prăbușească rubla, să provoace inflația, să fure rezerve, să rupă lanțurile de producție. Scopul Occidentului este de a face cetățenii noștri să sufere și de a destabiliza societatea din interior. Calculul nu a fost justificat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata