Depistat la trecerea frontierei cu nouă certificate de înmatriculare falsificate

0

Polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au dejucat planul unui tânăr din Federația Rusă care a încercat să treacă frontiera cu nouă certificate de înmatriculare, cu semne vădite de falsificare. Cazul a fost notificat astăzi, 19 iunie 2023, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, pentru formalitățile de control s-a prezentat printre pietoni și cetățeanul Federației Ruse, în vârstă de 35 de ani. Conform analizei de risc, echipa comună de control a supus străinul unor verificări adiționale. În rezultat asupra pietonului au fost depistate nouă certificate de înmatriculare pentru camioane, pretinse a fi eliberate de către autoritățile ucrainene.

Cercetarea actelor cu tehnica specială a stabilit prezența indicilor de falsificare în toate cele nouă certificate de înmatriculare auto.

În fapt, străinul a declarat că documentele ar fi fost obținute legal pentru camioanele din cadrul organizației de transport ce îi aparține.

Străinul a primit refuz de intrare în Republica Moldova, iar actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare cercetările sunt efectuate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata