Deputat PAS: Toate persoanele, inclusiv organizatorii, care vor purta de 9 mai Panglica ”Sf. Gheorghe” vor fi amendate

0

La 9 mai, când în Moldova este marcată Ziua Victoriei asupra fascismului, amenda pentru purtarea Panglicii ”Sf. Gheorghe” va fi aplicată deopotrivă și pentru cetățenii simpli, și pentru organizatorii evenimentelor. Precizarea vine din partea deputatului PAS, Olesea Stamate, președintele comisiei juridice, numiri și imunități.
”Este și pentru persoana fizică și pentru persoana juridică, în funcție de cine o utilizează. Ar putea fi sancționate persoanele pentru utilizarea aceste”, a declarat Stamate invitată la o emisiune realizată de un portal de la Chișinău.
Parlamentarul a menționat că decizia PAS de a scoate această simbolică în afara legii este oportună în contextul războiului din Ucraina. De asemenea. Stamate a declarat că, până la 9 mai, deputații PAS se angajează să le explice cetățenilor de ce nu trebuie să-și pună în piept Panglica ”Sf. Gheorghe”.
”Este important să discutăm cu cetățenii, să comunicăm de ce acest lucru este important anume acum, anume în acest context destul de complicat și destul de fragil în care ne aflăm și să mizăm pe înțelegerea lor. Până la 9 mai, pentru că asta este data vulnerabilă, urmează să se facă aceste acțiuni și, noi, împreună cu colegii, urmează să le explicăm cetățenilor de ce am făcut acest lucru, de ce am luat această decizie și care sunt așteptările noastre față de comportamentul tuturor celor care vor celebra ziua de 9 mai”, a spus deputatul.
Legea PAS care prevede interzicerea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” și a mai multor însemne ” utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității” prevede amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice sancțiunea se ridică până la 18000 de lei.

Amintim, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a condamnat vehement această lege, pe care a calificat-o ca cea mai rușinoasă acțiune a guvernări PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata