Deputata Marcela Adam a participat la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei

0

Deputata Marcela Adam, membră a delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a participat la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 1 – 2 iunie, la Paris.

În cadrul conferinței, deputata Marcela Adam a avut un discurs despre consecințele războiului din Ucraina asupra țărilor din vecinătate, oferind exemplul Republicii Moldova. „Tragedia care se desfășoară în Ucraina a bulversat întreaga ordine internațională. Invazia Ucrainei de către Rusia are repercusiuni grave asupra lumii întregi. În același timp, nivelul propagandei rusești a atins apogeul în Republica Moldova. Ne confruntăm cu încercări directe și hibride de a destabiliza procesul de reformă și de a submina democrația”, a menționat deputata Marcela Adam.

De asemenea, deputata Marcela Adam a accentuat eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău pentru a înregistra progrese în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. „Pe 21 mai, în cadrul Adunării „Moldova Europeană”, peste 80.000 de cetățeni s-au adunat în centrul capitalei, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, iar alți cetățeni moldoveni din diaspora s-au adunat în peste 50 de orașe în întreaga lume și au scandat cu o singură voce că Moldova este Europa, că suntem europeni și că viitorul nostru este în familia europeană. Astăzi, Republica Moldova s-a angajat într-un proces ambițios de reforme, care vizează sectorul politic, juridic și instituțional”, a adăugat deputata Marcela Adam.

Agenda Conferinței Președinților Regionalei Europa din cadrul APF a inclus și discuții despre prelucrarea informațiilor în lumea francofonă și lupta împotriva informațiilor false, precum și evenimentele care vor fi organizate pe platforma APF în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata