Deputatele Natalia Davidovici, Angela Munteanu-Pojoga și Maria Pancu s-au întâlnit cu autoritățile și locuitorii din Comrat

0

Deputatele Natalia Davidovici, Angela Munteanu-Pojoga și Maria Pancu au discutat, în această săptămână, cu administrația publică locală din municipiul Comrat, cu reprezentanți ai societății civile și cu locuitorii din satele Avdarma, Bugeac și orașul Comrat. Printre subiectele abordate au fost reforma administrației publice locale, protecția socială a diferitor categorii de cetățeni, precum și provocările actuale cu care se confruntă oamenii. Au fost discutate și unele propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ.

Un alt subiect abordat de deputate s-a referit la campania de prevenire a cancerului de col uterin, precum și la informarea femeilor despre necesitarea de a face testul citologic și de a se vaccina împotriva infecției cu virusul papiloma umane (HPV). În Republica Moldova, atât vaccinarea contra HPV, cât și testul citologic se efectuează gratuit. Parlamentarele au oferit materiale informaționale despre mecanismele de prevenire a infecției și au îndemnat reprezentanții administrației publice locale și ai societății civile să promoveze activ mesajele campaniei ca parte a acțiunilor de responsabilitate socială.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Oficiului teritorial de informare Comrat a Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata